Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ



Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019 στην ΛΑΦ Πατρών κατά την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Παραρτήματος Πατρών του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος Στρατού.

Στην εκδήλωση βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν μέλη και φίλοι του Παραρτήματος με τις οικογένειές τους και από το Δ.Σ του Συνδέσμου ο Πρόεδρος Υπτγος ε.α Τσιμπερδώνης Ιερεμίας ο Γραμματέας Υπτγος ε.α Δερμετζόγλου Ευστάθιος και ο επίτιμος Ταμίας Ανχης ε.α. Πασβάντης Ιωάννης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Δκτής του ΚΕΤΧ Υπτγος ε.α Μουρίκης Αθανάσιος, εν ενεργεία αξιωματικοί του ΚΕΤΧ με επικεφαλής τον Διοικητή Ταξίαρχο κ. Ζώη Σπυρίδωνα, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Ανχης Μπλούνας Ιωάννης και το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου π. Βασίλειος Δημητρόπουλος, ο οποίος ευλόγησε και την πίτα.

Σύντομο χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος απεύθυναν οι Πρόεδροι του Συνδέσμου Τσιμπερδώνης Ιερεμίας και του Τ.Σ του Παραρτήματος Πατελάκης Νικόλαος.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των 9 Ανθλγών ΤΧ που αποφοιτήσαν από την ΣΣΕ το 2018 με την απονομή του Μεταλλίου του Συνδέσμου και βραβεύτηκε ο Αρχηγός τους Καρπούζας Κλεάνθης Χρυσοβαλάντης. Επίσης βραβεύτηκαν οι Αρχηγοί των Λοχιών που αποφοίτησαν από την ΣΜΥ το 2018 και κατετάγησαν στο Τεχνικό και στους Φροντιστές Τεχνικού, Δούκας Ιωάννης και Καράμπελα Αλεξία αντίστοιχα. 
 
Στην διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν επίσης:
Ένα παιδί ε.α αξιωματικού Τεχνικού Καρακόιδα Βασιλική, για την προαγωγή της από την Β’ τάξη του Λυκείου με ΑΡΙΣΤΑ.

Τα έξη παιδιά ε.ε και ε.α αξιωματικών Καρακόιδας Γεώργιος, Καπερώνης Ιωάννης, Παπουτσή Ευτυχία, Χριστοφιλοπούλου Φωτεινή, Αγγελοπούλου Αικατερίνη και Λάττας Διονύσιος που αποφοίτησαν με ΑΡΙΣΤΑ από το Λύκειο τους και εισήχθησαν στη Σχολή Ικάρων οι δύο πρώτοι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο ΑΤΕΙ Πατρών και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ένα παιδί ε.α Αξιωματικού Τεχνικού Θεοδωρίδου Μαριέττα Χρυσοβαλάντου για την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Πατρών με ΑΡΙΣΤΑ.

Ο Εθελοντής Αιμοδότης Ανθστής (ΤΧ) ε.α Χριστοφιλόπουλος Δημήτριος και η Εθελόντρια Αιμοδότρια Επλχία Τσιριμώκου Γεωργία της Στρατολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδος για την σημαντική προσφορά τους στην Τράπεζα Αίματος του Συνδέσμου.

Κατά την απονομή του Μεταλλίου του Συνδέσμου ο Πρόεδρος του Παραρτήματος καλωσόρισε τους νέους Ανθλγούς στην οικογένεια του Τεχνικού, τους επισήμανε τους λόγους που έχουν επωμιστεί πολλαπλή δύσκολη αποστολή και για να ανταποκριθούν χρειάζεται σκληρή και επίπονη μελέτη, έρευνα, διερεύνηση και πίστη στο έργο τους. 
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συνεστίαση μέσα σε κλίμα σπάνιας συναδέλφωσης, έντονης συγκίνησης και νοσταλγικών αναμνήσεων.

Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία συναντήθηκε το μέλλον του Τεχνικού με το παρόν και την ιστορία του, επειδή παρευρέθηκαν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί και Λοχίες Τεχνικού, που τιμήθηκαν, εν ενεργεία αξιωματικοί Τεχνικού από το ΚΕΤΧ και την ΣΕΤΤΗΛ και απόστρατοι που ευδοκίμως ολοκλήρωσαν το έργο τους και την διαδρομή τους στο Τεχνικό προσθέτοντας καθένας ένα κομμάτι στην ιστορία του.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου