Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Εκλογές ΕΑΑΣ (Πίνακας υποψηφίων και θέσεις υποψηφίων προέδρων)




Υποψηφιότητα Υπτγου ε.α. κ. Δανιά Ε. για τη θέση του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ κατά τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 2017 


Αγαπητές (οί)  εν αποστρατεία συνάδελφοι.
Σεβαστοί μου, κ.κ Αρχηγοί Γ.Ε.ΕΘ.Α-Γ.Ε.Σ-ΕΛ.ΑΣ-Στρατηγοί,
Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι και Συμμαθητές.
Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω ,ότι στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ .θα είμαι εκ νέου  υποψήφιος  για την θέση του Πρόεδρου.
Η απόφασή μου αυτή εδράζεται, στην αγάπη σας, αλλά και στην ηθική υποχρέωσή μου έναντι όλων υμών , οι οποίοι στις εκλογές του 2011 & 2014 με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας , ελπίζω και  στην εκ νέου εμπιστοσύνη σας.
 Εφόσον εκλεγώ  θα συνεχίσω  εντελώς ανιδιοτελώς να εργάζομαι και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, προς όλες(ους) σας (εν ενεργεία, εν. αποστρατεία αξκούς  του Σ.Ξ. και Σ.Α-καθώς και για τις Οικογένειες Εκλιπόντων συναδέλφων),όπως έκανα και κατά την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας μου, αλλά και κατά το διάστημα της 6ετούς θητείας μου στην ΕΑΑΣ.
 Είμαι ευγνώμων προς όλες(ους) σας, με ξέρετε ποιός είμαι και πώς δουλεύω ,πάντοτε σας κοιτούσα στα μάτια και ήμουν ειλικρινής μαζί σας. Το ίδιο θα συνεχίσω και τώρα, αν με την ψήφο σας, με εκλέξετε εκ νέου Πρόεδρο του Δ.Σ της Ενώσεως. Θα εξαντλήσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ,καθώς και όλες μου τις δυνάμεις εργαζόμενος σε αγαστή συνεργασία με τα μέλη τα οποία θα εκλεγούν για το καλό όλων μας (ε.ε-ε.α-οικογένειες εκλιπόντων), με την ίδια θέληση αντλώντας δύναμη από την  αγάπη σας και την εκτίμησή σας.
Οι υποχρεώσεις μου ως Προέδρου δεν μου επιτρέπουν να περιέλθω τα παραρτήματα της ενώσεως αν και το επιθυμώ πολύ. Δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις, γιατί δεν είναι στον χαρακτήρα μου, οι υποσχέσεις ταιριάζουν στους πολιτικούς και όχι σε μας που αναλώσαμε την ζωή μας υπηρετώντας την Πατρίδα ανιδιοτελώς. Την μόνη υπόσχεση που δίνω στο εαυτό μου και κατ’ επέκταση σε όλους σας είναι, ότι θα προσπαθώ πάντοτε για το καλύτερο.

Σεβαστοί μου, κ.κ Αρχηγοί, Στρατηγοί ,Φίλοι και Συνάδελφοι Στην εκλογική διαδικασία κατέρχομαι μόνος, χωρίς ομάδα, γιατί αυτό αποκλείεται από την νομοθεσία που διέπει την Ε.Α.Α.Σ. Εσείς πρέπει να επιλέξετε από αυτούς, που θα θέσουν υποψηφιότητα ,τους κατά την γνώμη σας καλύτερους και τους ικανότερους ,αυτούς δηλαδή που έχουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες, αλλά και το μεράκι της ανιδιοτελούς προσφοράς. Πρέπει να ξέρετε ότι τα μέλη του Δ.Σ. άρα και ο πρόεδρος, δεν αμείβονται.

Στις προσεχείς εκλογές πρέπει να πυκνώσουμε τις τάξεις της Ε.Α.Α.Σ, με νεότερους συναδέλφους, οι οποίοι με τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες, αλλά και με όρεξη για δουλειά και προσφορά, μπορούν να προσφέρουν πολλά και να οδηγήσουμε την Ένωση σε νέους ορίζοντες, το οποίο είναι και το ζητούμενο. Η Συμμετοχή στις εκλογές ασχέτως των πολιτικών πεποιθήσεων ενός εκάστου, πρέπει να είναι εντυπωσιακή, γιατί απ’ αυτήν καθορίζεται και η στάση των αρμοδίων άλλωστε « ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» είναι το σύνθημά μας , άλλο να ψηφίζουν 6.000 και άλλο 30.000.Αν στις εκλογές συμμετέχουμε πολύ μαζικά, να είστε βέβαιοι ότι θα τύχουμε άλλης συμπεριφοράς από τους καθ’ ύλη αρμοδίους.

Ευελπιστώ ότι σ’ αυτές τις εκλογές η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη αυτής του 2014, πράγμα που θα καταστήσει την Ε.Α.Α.Σ , ποιο  ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, αλλά και θεματοφύλακα των πάσης φύσεως θεμάτων που μας απασχολούν. Η Ε.Α.Α.Σ είναι το σπίτι όλων των εν αποστρατεία Αξιωματικών του Σ.Ξ. και της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων, που λαμβάνουν μέρισμα από το Μ.Τ.Σ, κατά συνέπεια όποιες διαφορές ,διαφωνίες, προβλήματα κ.λ.π. πρέπει  να επιλύονται, στην Ε.Α.Α.Σ. με ομόνοια, αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση , χωρίς ακρότητες και προσβολές. Είμαστε συνάδελφοι, με κοινά βιώματα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των συναδέλφων, οι οποίοι με το αιτιολογικό ότι η Ε.Α.Α.Σ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, ίδρυσαν με απόφαση του Πρωτοδικείου σωματεία με διάφορους τίτλους, έχω να τους πω  ότι είναι καλοδεχούμενοι στην Ε.Α.Α.Σ της οποίας άλλωστε είναι μέλη , υπό την προυπόθεση, της συνδρομής στο έργο της ,και αν θεωρούν ότι η Ε.Α.Α.Σ. είναι ασθενής, να συστρατευθούν  μαζί μας και όλοι μαζί θα βρούμε το φάρμακο, το οποίο θα δώσει την ώθηση που όλοι μας επιθυμούμε. Η Ένωση όμως πρέπει να παραμείνει ως Ν.Π.Δ.Δ., για πολλούς λόγους, με κυριότερο ότι το ισχύον νομικό καθεστώς με τον τρόπο αναδείξεως των μελών του Δ.Σ, εξασφαλίζει την ενότητα.

Η πολυδιάσπαση αποδυναμώνει την φωνή της Ενώσεως, η οποία πρέπει να είναι ΙΣΧΥΡΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ, άλλωστε το έμβλημά μας είναι ‘’Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ’’ όπως προανέφερα. Σεβαστοί μου κ.κ Αρχηγοί, Στρατηγοί, Συνάδελφοι και Φίλοι Η Δύναμη της Ε.Α.Α.Σ. είναι το κοινό ψηφοδέλτιο, βάσει του οποίου αποκλείονται ομαδοποιήσεις και ο κομματισμός . Γι’ αυτό ψηφίστε τους κατά την κρίση σας καλύτερους και οι οποίοι με την καθημερινή τους παρουσία θα δώσουν την ώθηση που όλοι μας επιθυμούμε.

Θα ήταν παράλειψή μου αν, με την ευκαιρία της παρούσας, δεν εξέφραζα τις ευχαριστίες αλλά και την ευγνωμοσύνη μου προς τους ακούραστους και άξιους προέδρους και τα μέλη των Τ.Σ, των παραρτημάτων μας, για την βοήθεια που μου προσέφεραν, κατά την διάρκεια της 6ετούς θητείας μου στην ΕΑΑΣ. Τους είμαι ευγνώμων και τους καλώ να παροτρύνουν όλους τους συναδέλφους, μέλη των παρ/των ,κυρίως τους νεότερους ,να ασκήσουν το ύψιστο εκλογικό τους δικαίωμα, προκειμένου η  Ένωση, δια της ψήφου των και της μαζικής συμμετοχής, καταστεί ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, αλλά και ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να προκαλέσει ΣΟΚ στους ιθύνοντες, να είναι εντυπωσιακό από πλευράς συμμετοχής και προϊόν ελεύθερης βούλησης, καθόσον η ένωση είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα και όχι προϊόν συμφωνίας ή συναλλαγής κάτι που δεν ταιριάζει στον αξιωματικό.

ΟΧΙ  ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Τέλος στην διαδικασία των εκλογών, κατέρχομαι ανεξάρτητος και ζητώ την ψήφο σας, δεν τολμώ να σας υποδείξω ποιούς να ψηφίσετε, ψηφίστε τους κατά την κρίση σας καλύτερους , που με την καθημερινή τους παρουσία θα δώσουν την ώθηση που όλοι μας επιζητούμε και εφόσον εκλεγώ Πρόεδρος θα έχω αγαστή συνεργασία με όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.
Με βάσει όσα προανέφερα εφόσον εκλεγώ θα:  

- Διατηρήσουμε μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. την θέση της Ενώσεως ,υπεράνω και έξω από τα πολιτικά κόμματα τα οποία σεβόμαστε και τιμούμε ως πυλώνες της δημοκρατίας..

- Επιδιώξω σε συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ:        
.Τον εκσυγχρονισμό του νομικού καθεστώτος της Ε.Α.Α.Σ χωρίς να μεταβάλετε η οντότητά της ως Ν.Π.Δ.Δ. Την παρούσα περίοδο το ΔΣ έχει προχωρήσει αρκετά πλην όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει λόγω δυσκολιών που έχουν σχέση με την λειτουργία του ΔΣ.       
.Συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς της Ελληνικής Πολιτείας, προκειμένου να τους καταστήσω κοινωνούς του έργου των Ε.Δ., αλλά και των προβλημάτων που απασχολούν τα στελέχη  (ε.ε-ε.α.-οικογένειες εκλιπόντων).        
.Την λειτουργία του εντευκτηρίου της έδρας ,σε συνδυασμό με την επέκταση των γραφείων είτε με αγορά είτε μέσω ΤΕΘΑ.

-Συνεχίσω :         
.Την πολύ καλή συνεργασία με τους Προέδρους των άλλων ενώσεων (Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.Α), προκειμένου να διασφαλίσουμε από κοινού τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των συναδέλφων και των τριών κλάδων των Ε.Δ. και Σ.Α. αλλά και των οικογενειών των εκλιπόντων.         
.Την αγαστή συνεργασία με όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τα μέλη των Τ.Σ. των Παραρτημάτων μας.  
      
.Την συνεργασία με τους προέδρους, των κινήσεων, λεσχών, ομοσπονδιών (ΠΟΣ- -ΛΑΣ-ΠΟΑΑΑΣΣΕ, ΠΟΑΣΑ κ.λ.π), για να βρούμε κοινή συντεταγμένη και να έχουμε το επιθυμητό για όλους μας αποτέλεσμα.
 
- Στα διοικητικά Συμβούλια που, λόγω της θέσεώς μου θα μετέχω, δεν θα εκφράζω τον εαυτό μου, αλλά όλους εσάς, γι’ αυτό η συμμετοχή σας πρέπει να είναι εντυπωσιακή και να εκπέμψει βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είμαστε ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ είμαστε άσχετα των πεποιθήσεων μας, ελεύθεροι δημοκρατικοί  Έλληνες πολίτες που αγωνιούμε για το μέλλον της Χώρας μας, ημών των ιδίων αλλά και των απογόνων μας.

- Οριστούν κατάλληλοι συνάδελφοι, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη των θεμάτων του Α.Ο.Ο.Α-Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ.-Μ.Τ.Σ.-Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.-ΕΚΟΕΜΣ , οι οποίοι θα έχουν συνεργασία με τους καθ’ ύλη αρμοδίους των ως άνω φορέων και  μέσω της εφημερίδας μας θα μας ενημερώνουν, για την πορεία και τις δραστηριότητες ,ενός εκάστου.

-Το όπλο της Ενώσεώς μας είναι  η εφημερίδα της  η Εθνική Ηχώ, την οποία θα δημοσιεύονται επίκαιρα, ενημερωτικά αλλά και επιθετικά άρθρα, έγκριτων συναδέλφων αλλά και άλλων, όπως μέχρι τώρα..

Με τις σκέψεις αυτές αλλά κυρίως στηριζόμενος στην  αγάπη σας, φιλοδοξώ να καταστήσω την Ένωση, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ σε θεματοφύλακα των συμφερόντων ΟΛΩΝ μας (ε.ε-ε.α –οικογένειες εκλιπόντων) αλλά και ΙΣΧΥΡΗ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΔΙΕΚΔΕΙΚΗΤΙΚΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ και ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Α.Α.Σ.                                    

‘’Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ’’ 
                                                                              Με τα δέοντα προς όλους σας.                                                                                          Ειλικρινά υμέτερος.                                                                              Υποστράτηγος Ευάγγελος Ν.Δανιάς.                                                                           Πρόεδρος & Υποψήφιος Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. 

ΥΓ) Πολλοί θα αναρωτηθούν και γιατί δεν τα έκανες μέχρι τώρα. Απαντώ προσπάθησα και λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών στη λειτουργία του ΔΣ, αλλά και πλείστα άλλα θέματα που προέκυψαν στην πορεία, πέτυχα το μέγιστο δυνατό. Εφόσον επανεκλεγώ θα τα ολοκληρώσω.

Βιογραφικό Υπτγου ε.α Ε.Ν.Δανιά. 
Ο Υπτγος ε.α Ευάγγελος Δανιάς, γεννήθηκε το έτος 1949 στην Καμαρούλα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου το έτος 1967. Εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων  το έτος 1969 και αποφοίτησε την 26 Ιουλ.1973 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Αποφοίτησε από όλα Βασικά σχολεία επιμορφώσεως (Σ.Σ.Ε.Ο.Ε.Δ,  Σ.Σ.Σ.Α, Ψυχολογικών Επιχειρήσεων) , καθώς και από τα Σχολεία του όπλου του, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και την Διακλαδική Σχολή Επιτελών Άμυνας, με επίδοση Λ. Καλώς. Αποφοίτησε από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, το έτος 1988,ομιλεί την Βουλγάρικη γλώσσα. Υπηρέτησε  σε μονάδες και επιτελεία ανάλογα του εκάστοτε βαθμού του. Ως επιτελής υπηρέτησε στην ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού, στον  Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (Α.Ο.Ο.Α), στο Γ.Ε.Σ και στο Γ.Ε.ΕΘ.Α. Προήχθη  σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογή. Ως Λοχαγός Διοίκησε στην ΚΥΠΡΟ  198 Π.Ο.Π στα Πηγαίνια Τυλλυρίας , επίσης διετέλεσε Υδκτής της 195ΜΕΑ/ΑΠ, στα Πολεμίδια Λεμεσού. Ως  Ταγματάρχης  Διοίκησε την 197 Α/Κ Μ.Β.Π κατά την περίοδο 1986-87 Διετέλεσε επί 10ετία Γραμματέας των Συμβουλίων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Σ.Α.Γ.Ε) ,Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α). Αποστρατεύτηκε με τον  βαθμό του Υποστρατήγου, το έτος 2004,πλήν όμως από την επομένη της αποστρατείας του ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και τοποθετήθηκε στην θέση που κατείχε προ της αποστρατείας του. Απολύθηκε το 2010 κατόπιν αιτήσεώς του, με την συμπλήρωση πλέον των 40 ετών υπηρεσίας. Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε, κατόπιν προτάσεως των συμμαθητών του και όχι μόνο με τα κοινά των εν αποστρατεία Αξιωματικών και αρχικά το 2011 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) και στις εκλογές του 2014 Πρόεδρος. Είναι έγγαμος με την Ελένη Τσαπατώρη με την οποία απέκτησαν  δύο τέκνα Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατου.



Βιογραφικό - Πρόγραμμα υποψηφίου προέδρου ΔΣ/ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. Καστραντά Στυλιανού



Ο Στέλιος Καστραντάς γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1950. Εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και εξήλθε το 1973 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Υπηρέτησε σε Μονάδες εκστρατείας του όπλου του καθώς και Σχηματισμούς και Επιτελεία και θέσεις εξωτερικού. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Αμύνης και πτυχιούχος της Παντείου. Από το 2010, περίοδος κρίσης, δραστηριοποιείται ενεργά σε πολλά επίπεδα προς την κατεύθυνση υποστήριξης των συμφερόντων των αποστράτων. Φέρει τον αποστρατευτικό βαθμό του Αντιστρατήγου και μιλάει Αγγλικά, Βουλγάρικα και Ρώσικα. Είναι παντρεμένος με τη Θεανώ Γιανναρά και έχει δύο παιδιά και έναν εγγονό.



Βασικές θέσεις - Αρχές, Βιογραφικό Αντγου ε.α. Ροζή Βασιλείου υποψηφίου προέδρου ΔΣ της ΕΑΑΣ 


ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας και ορφανικές οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.).

Στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της 19ης Φεβ. 2017 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης είμαι υποψήφιος διεκδικώντας την προεδρία της.
Η υποψηφιότητα μου βασίζεται στην αγάπη, στην ηθική υποχρέωση, και στο αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς προς όλους τους συναδέλφους, αλλά και στη πείρα που απέκτησα ως Αντιπρόεδρος στο απερχόμενο Δ.Σ. της.
Πεποίθηση μου είναι πως ο Πρόεδρος είναι αυτός που δίνει το βηματισμό στο Δ.Σ. αλλά και το στίγμα της Ένωσης προς πάσα κατεύθυνση, χαράσσοντας πορεία και προοπτικές για το τι Ένωση θέλουμε και μπορούμε να έχουμε.
Γνωρίζω πλέον καλά και από μέσα τι φταίει και η Ένωση παραμένει καθηλωμένη και άβουλη παρακολουθώντας τις εξελίξεις ανήμπορη να αντιδράσει. Γνωρίζω επίσης τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει μια Ένωση που θα δρομολογεί τις εξελίξεις και δεν θα σέρνεται πίσω από αυτές
Πρέπει εμείς επιτέλους να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο και σκοπιμότητα, να χαράξουμε μαζί σταθερή και αταλάντευτη πορεία προς τα εμπρός.
Θέλω, γνωρίζω και μπορώ να δώσω το έναυσμα αυτό για μια νέα αρχή. Για μια Ε.Α.Α.Σ. Δυνατή και Αξιοσέβαστη, Αποτελεσματική και Ανταποδοτική προς τα μέλη της, που τόσο έχουν πληγεί βάναυσα από τις άδικες και δυσβάστακτες εις βάρος μας πολιτικές. Η Ε.Α.Α.Σ. διαθέτει αστείρευτες δυνατότητες όταν αυτές χρησιμοποιηθούν σωστά και αποτελεσματικά.
Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τόσο στα Εθνικά θέματα, όσο και στην κοινωνική και την οικονομική της κατάσταση. Όλοι μας πικραθήκαμε και πληγήκαμε οικονομικά και από όλους όσους μας υποσχέθηκαν , μας χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τελικά αδιαφόρησαν.
Πιστεύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΑΑΣ αλλά και με τη συνεργασία όλων των άλλων ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων Ν.Π.Ι.Δ. που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, την οποία διακαώς θα επιδιώξω, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε ΜΑΖΙ να πετύχουμε και να αλλάξουμε πολλά.
Η δύναμη της Ε.Α.Α.Σ. είναι τα μέλη της. Είμαστε περίπου 70.000 μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ. Από αυτούς περί τους 23.500 διαθέτουν ταυτότητα μέλους της Ένωσης και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία οι συμμετέχοντες δεν άγγιξαν τις 7000. Αυτό πρέπει πάση θυσία να αλλάξει και θα το αλλάξουμε. Στόχος και επιθυμία είναι μια Ένωση συμμετοχική, δυνατή χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Μόνο έτσι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα. Βαθιά πεποίθηση και πιστεύω μου είναι πως, χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν. Στους αγώνες που έρχονται κανείς μας δεν περισσεύει.
Με τη δύναμη της ψήφου σας, υπόσχομαι μεταξύ των άλλων ένα σκληρό αγώνα σε συνεργασία και με τις άλλες ενώσεις των Αποστράτων για:
α. Την πλήρη μισθολογική αποκατάσταση μας όπως ορίζει η σχετική απόφαση του ΣΤΕ.
β. Την κατάργηση των διατάξεων νόμου που αποσυνδέουν τις συντάξεις μας με τις αποδοχές των εν ενεργεία συναδέλφων.
γ. Κατάργηση των ρατσιστικών ηλικιακών κριτηρίων για την συνταξιοδότηση μας.
δ. Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα από το ΝΙΜΤΣ και τα λοιπά στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Σκοπός και στόχος μου είναι στις 19 Φεβ. 2017 να αλλάξουμε σελίδα, χωρίς τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προσβλέποντας και προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο, να αγωνισθούμε όλοι ΜΑΖΙ, για το κοινό μας καλό.
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με ένα Πρόεδρο χωρίς δεσμεύσεις που δεν θα χειραγωγείται, με δυναμισμό και όχι άβουλο, τολμηρό και αποφασισμένο και όχι συμβιβασμένο και υπηρέτη σκοπιμοτήτων, υπερασπιστή των συμφερόντων της Ένωσης και των μελών της και όχι υπάκουο όργανο στα κελεύσματα και τις επιθυμίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας για μια Ε.Α.Α.Σ., Τολμηρή και Σύγχρονη, Δυνατή και Πρωτοπόρα, Αδέσμευτη και Ανεξάρτητη, Σεβαστή και Αξιόπιστη, Μαχητική και Διεκδικητική, με Όραμα και Προοπτική, με Σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας και Νομοθετικό πλαίσιο, ανοικτή στα μέλη της και κυρίως αποτελεσματική. Την Ε.Α.Α.Σ. που αγαπάμε και επιθυμούμε όλοι μας, την Ε.Α.Α.Σ. της καρδιάς μας. Αυτό είναι το όραμά μου και γι’ αυτό θα αγωνισθώ με όλες τις δυνάμεις μου. Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε στο τέλμα και στην ανυποληψία.
Αγαπητοί Συνάδελφοι στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στις επερχόμενες εκλογές της 19ης Φεβ. 2017 για τη θέση του Προέδρου, ώστε να μου δώσετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να αγωνισθώ και να προσπαθήσω για μια Ε.Α.Α.Σ. καλύτερη για το κοινό μας καλό, για να αλλάξουμε ότι μπορούμε από όσα μας πίκραναν και μας ταλαιπώρησαν ή ακόμα και να αποτρέψουμε καινούργια.
Σας καλώ και σας παρακαλώ για τη καθολική συμμετοχή σας στην προσεχή εκλογική διαδικασία. Μόνο έτσι, με μια Ε.Α.Α.Σ. δυνατή και μεγάλη, θα στείλουμε ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αλλάζουμε, ότι έχουμε άποψη και προτάσεις για την Άμυνα, τα Εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα, ότι είμαστε εδώ παρόντες ενεργοί απόστρατοι και όχι απόμαχοι και παροπλισμένοι πολίτες, ότι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα μας. Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίλυση αυτών και αντιμετώπιση που να αρμόζει στο Κύρος στην Αξιοπρέπεια και στη Προσφορά μας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Αντιστρατηγος ε.α. ΡΟΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ γεννήθηκε στη Λαμία το 1956, εισήλθε το 1976 στη Σ.Σ.Ε. και αποφοίτησε το 1980 ως Ανθλγός (ΤΧ). Αποστρατεύθηκε το 2010 με το βαθμό του Αντγου ε.α. Από το γάμο του απόκτησε μία κόρη φοιτήτρια επί πτυχίω στην Αρχιτεκτονική και ένα γιό που υπηρετεί τη θητεία του στο Στρατό.
Αποφοίτησε από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία και του απονεμήθηκαν πολλά μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα. Υπηρέτησε σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως, Μονάδες, Συγκροτήματα, Σχηματισμούς και Επιτελεία σε πολλά μέρη της Ελλάδος.
Είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τάξεως 1980 (Σ.Α.Α / Σ.Σ.Ε.- 80 ) και Πρόεδρος του,
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) και τέως Πρόεδρος της, από την οποία παραιτήθηκε αμέσως με την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Ε.Α.Α.Σ.
Είναι μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος (Σ.Α.Α.ΤΧ.Σ.)
Είναι μέλος σε Στρατιωτικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους – σωματεία.
Είναι ένας εκ των μηνυτών κατά των διοικήσεων του Μ.Τ.Σ. για το έλλειμμα των 432.000.000 ευρώ, στη δίκη που διεξάγεται τη παρούσα χρονική περίοδο στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών.
Εκφράσεις που τον χαρακτηρίζουν είναι:
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ
Επικοινωνία: Τηλ.(οικια): 2106917056 email: rozisvasilis@yahoo.com Τηλ.(κινητο): 6945583856 f.b. Βασιλης Ροζης



Υποψηφιότητα Υπτγου ε.α. κ. Χούσου Κων/νου για τη θέση του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ κατά τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 2017 


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ 


Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου μας, σας παραθέτω τους κύριους στόχους που περιέχει το προγραμμά μου.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Βασικός και κύριος στόχος είναι η καθιέρωση ενός νέου τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΑΑΣ, με άξονα τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου αρχών και λειτουργίας, αξιοποιώντας τα μέλη μας, που διαθέτουν ικανή εξειδίκευση και εμπειρία πάνω στους επειμέρους τομείς της ΄Ενωσης.

 Συγκεκριμένα για την υλοποίηση αυτού του στόχου, πρέπει να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας με αποκλειστική ενασχόληση τη σύνταξη μελετών, με τις συνακόλουθες προτάσεις προς το ΔΣ, ώστε αυτές, να κατατίθενται ολοκληρωμένες προς το ΥΕΘΑ για νομοθετικές ή άλλες τυχόν ρυθμίσεις.

 Στο ίδιο πλαίσιο εύλογο είναι ότι, η εφημερίδα μας (ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ) πρέπει να μετατραπεί σε ένα μαχητικό όργανο της ΕΝΩΣΗΣ μας, με ταυτόχρονο στόχο την έγκαιρη, έγκυρη, σαφή και συγκεκριμένη ενημέρωση των μελών μας.

Εκτιμώ ότι, πέραν των προαναφερομένων, πρέπει να αναφερθώ και σε ορισμένα επιμέρους θέματα, μείζονος σημασίας:

α. Τα μέλη του ΔΣ δεν θα πρέπει να εκλέγονται για περισσότερες απο δύο φορές, συμπεριλαμβανομένουν του Πρόεδρου και του Αντιπρόεδρου, καθώς και να μην κατέχουν πολιτική θεση σε πολιτικό κόμμα ώστε να συνδέουν την ανεξαρτησία της λειτουργίας της ΕΑΑΣ.

 β. Στα ΔΣ των τοπικών παραρτημάτων θα συμμετέχουν και εκλέγονται όλοι οι ε.α. Αξκοι, ανεξαρτήτως προέλευσης και βαθμού. Προϋπόθεση βέβαια για την πρότασή μου αυτή είναι η αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

 γ. Πρέπει να θεσμοθετηθεί η θέση του Εκπροσώπου Τύπου για την άμεση και αποτελεσματική ενημέρωση και προώθηση των θεμάτων μας στα ΜΜΕ.

δ. Απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης μας η ίδρυση/δημιουργία νομικής και οικονομικής διεύθυνσης, όπου αξιοποιούνται   οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι έχουν  εξειδίκευση σε νομικά και οικονομικά θέματα.

 ε. Η  αναμόρφωση, άλλως αναβάθμιση της υπάρχουσας εκλογικής διαδικασίας, όπως  η καθιέρωση επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου κτλ.. κρίνεται πλέον απαραίτητη.       

Επιπρόσθετα:

Κρίνω σκόπιμη την επιδίωξη συνεργασίας με συνδέσμους Τάξεων- Ενώσεις Ομοσπονδίες – Συλλόγους κ.ά.  τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό (με τις αντίστοιχες ενώσεις), ιδίως στις χώρες της Ε.Ε. ΄

Ομοια, κρίνω  αναγκαία και επιτακτική την πραγματοποίηση δημόσιας συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.  στο Πολεμικό Μουσείο,    τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, καθως και συνεδριάσεις ανά περιφέρεια  σε τακτά  χρονικά διαστήματα, ώστε να υπάρχει συντονισμός της Ε.Α.Α.Σ. με τα Παραρτήματα με στόχο τη δυναμική επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων σε ενιαία βάση.

 Διευκρινίζω ότι, για να πετύχουμε τη μεγιστοποίηση της ισχύος της ΄Ενωσής μας είμαι ενάντιος σε κάθε  διάκριση  μεταξύ των μελών μας,  ανεξαρτήτως προελεύσεως! 


 ΕΘΝΙΚΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

 Αυτονόητο είναι  ότι,  η Ε.Α.Α.Σ. οφείλει  να παρεμβαίνει διακριτικά σε Εθνικά και  Κοινωνικά θέματα  που αφορούν την Πατρίδα μας, συγκεκριμένα μάλιστα, όπου η ηγεσία του Γ.Ε.Σ. αδυνατεί  εξαιτίας  του ισχύοντος  Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.


 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

 Επιδιώξεις της ΄Ενωσής μας είναι:

α. Η ενοποίηση  των  ταμείων των τριών κλάδων, με  στόχο να εξισορροπήσουν τα αντίστοιχα μερίσματα.

β. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΣ και ΤΕΘΑ ώστε να υπάρξουν άμεσα οφέλη   για τα μέλη μας με την ταυτόχρονη  δρομολόγηση δίκαιων λύσεων για τα μέλη ΑΟΟΑ-ΟΣΜΑΕΣ  από την διεκδίκιση  των  δικαιωμάτων μας που αφορούν τα οικόπεδα Πικερμίου και ΟΣΜΑΕΣ Καρύστου.

γ. Η αντιμετώπιση των ήδη υπερβολικών περικοπών των συντάξεώνμας, με ταυτόχρονες ενέργειες,  ώστε να προλάβουμε τυχόν καινούργιες που θα δρομολογηθούν,  καθώς και αναδρομική επιστροφή του υπολοίπου 50 % των χρημάτων που ήδη ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2013.

δ. Η διατήρηση του δικαιώματος για εργασία όλων των αποστράτων, χωρίς την περικοπή του 60% της σύνταξης. ΄Ομοια  και η λήψη της σύνταξης από τις συζύγους των θανόντων συναδέλφων άνευ ορίου ηλικίας.

ε. Η επίλυση των προβλημάτων του ΜΤΣ που χρονίζουν, ανακαιφαλεοποίηση των αποθεματικών λόγο PSI από την τράπεζα της Ελλάδος. Διαχωρισμός ΕΚΟΕΜΣ από ΜΤΣ, καθώς και ο μη υπολογισμός στη σύνταξη.


ΥΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΠΡΟΝΟΙΑ

α. Απαιτείται  ριζική αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχονται σε ΝΙΜΤΣ – Στρατιωτικά Νοσοκομεία/Πτέρυγες ΝΙΜΤΣ, με ταυτόχρονη άμεση  αξιοποίηση των πτερύγων στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατιωτικών νοσοκομείων ( π.χ. Θεσσαλονίκης, Πατρών κτλ.). Εξίσου σημαντική η επιδίωξη «ειδικής σύμβασης» με ξενοδοχεία  των πόλεων, όπου   θα φιλοξενούνται τα μέλη μας και οι συνοδοί τους,  σε περιπτώσεις σοβαρών ιατρικών εξετάσεων και νοσηλείας.

 β.  Κρίνεται αναγκαία η ίδρυση στο ΝΙΜΤΣ γραφείου Αποστράτων Αξ/κών και ορφανικών οικογενειών,  με στόχο και αρμοδιότητα την ενημέρωσή τους και την παρακολούθηση των θεμάτων τους.

 γ. Ίδρυση Τράπεζας  Αίματος με την κύρια συμμετοχή μαθητών από τις παραγωγικές σχολές  του Ε.Σ., το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των Μελών μας, με ταυτόχρονη καθιέρωση Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας  του Ε.Σ.

 δ. Ίδρυση Ταμείου  Αλληλεγγύης  προς ενίσχυση των μελών της ΄Ενωσής μας, αλλά και των ορφανικών οικογενειών, που προβλέπεται  ήδη από το καταστατικό στους σκοπούς της ΕΑΑΣ, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί! (Σύμφωνα με ΔΙΑΥΓΕΙΑ έσοδα από τον απολογισμό της ΕΑΑΣ οικονομικού έτους 2015 844.411,95 Ευρώ)

 ε. Δημιουργία μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων ή συμβάσεις με τέτοιες υπάρχουσες μονάδες στις μεγάλες πόλεις .


ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Α.Σ. 

-Μεγιστοποίηση του ΚΥΡΟΥΣ της.

-Συνεργασία με τα ανώτατα πνευματικά,  πολιτιστικά και επιστημονικά ιδρύματα της πατρίδας μας, όπως η  Ακαδημία Αθηνών, όμοια και φορείς  που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ε.Δ. 

 - Συμμετοχή της ΕΑΑΣ στη Διαδικασία λήψεως αποφάσεως για τα θέματα που αφορούν τα μέλη της.

 -Χρησιμοποίηση της πληροφορικής.

 -Επιλογή των Μελών στα ΚΑΑΥ με ΝΕΑ, ΔΙΚΑΙΑ κριτήρια και μεγαλύτερη εκμετάλευση των παροχών.

 -Δημιουργία κινήτρων και προυποθέσεων για απόκτηση ταυτότητας.

-Λέσχη Παπάγου : Μετά την προσφυγή του ΜΤΣ για έξωση της ΕΑΑΣ από τη λέσχη Αποστράτων Παπάγου, δεσμεύομαι ότι δε θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση από την υφιστάμενη κατάσταση και δεν θα αγγίξει κανείς τη λέσχη Παπάγου των Αποστράτων.

 -Παρουσίαση / προβολή,   προώθηση, βράβευση του συγγραφικού – εικαστικού έργου συναδέλφων μας.

-Ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Προτάσεων και Παραπόνων ανά Περιφέρεια σε άμεση ενημέρωση και συνεργασία με τη Διοίκηση της Ένωσής μας.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ 

 Είμαι αποφασισμένος, ως ένας νέος, δυναμικός, εκσυγχρονισμένος και με ενέργεια, συνάδελφός σας,  να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη μεγιστοποίηση του κύρους της ΄Ενωσής μας, πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας!

 Είμαι πεπισμένος ότι καλύτερος φορέας για την προάσπιση των συμφερόντων μας, είναι η ΙΣΧΥΡΗ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΑΑΣ, που θα διευθύνεται από ενα ΔΥΝΑΜΙΚΟ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΣ.

Τα δικαιώματά μας αποκτήθηκαν με μεγάλες θυσίες παλαιοτέρων Συναδέλφων γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να οδηγήσουμε την ΕΝΩΣΗ σε μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΟΧΗ.

 Για τους  λόγους  αυτούς, 
σας    ΖΗΤΩ 
 να με εμπιστευτείτε με τη ψήφο σας,  στις 19/2/2017, 
 για μια 
ΙΣΧΥΡΗ 
ΔΥΝΑΜΙΚΗ 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ   Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου