Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ημερίδα για το Ασφαλιστικό με Γ.Ρωμανιά


          Στις 15 Δεκ 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ημερίδα  στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην κεντρική πλατεία Β. Γεωργίου στην Πάτρα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων που την συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, η ΕΑΑΣ Ν. Αχαΐας, η ΕΑΑΝ Δυτικής Ελλάδος , η ΕΑΑΑ Παράρτημα Πατρών,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ), η Ένωση Γυναικών Πάτρας, , ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρέων,  και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος.
          Ο κ. Ρωμανιάς, που ήταν κεντρικός ομιλητής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, αφού όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει καμία αναλογιστική μελέτη και κανένα στοιχείο για το τι θα γίνει μετά το 2020 με τις συντάξεις. «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, μελέτη ή προσέγγιση, δεν έχουμε μέλλον» προειδοποίησε ο κ. Ρωμανιάς.
         Αναφερόμενος δε στο ασφαλιστικό, είπε ότι από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι σήμερα, έχουν ψηφιστεί 19 συνταξιοδοτικοί νόμοι – γονατογραφήματα, με κύριο χαρακτηριστικό ότι ο καθένας καταργεί ή τροποποιεί τον προηγούμενο. Οπως είπε, πρόκειται για έναν κυκεώνα νομοθετημάτων, όπου κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη, ή να προσδιορίσει τι σύνταξη θα πάρει. Από το 2010 μέχρι σήμερα, από τις αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων, έχουν αφαιρεθεί 48,8 δις ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί εξολοκλήρου για την εξόφληση των δόσεων των δανείων της χώρας.
            Την εκδήλωση στήριξαν επίσης o Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, Ένωση Αποστράτων   Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων «Άγ. Μηνάς», ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Ε.Τ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών, η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Αχαΐας και η Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δ. ΠΑτρέων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις - απαντήσεις και διάλογο για τους τρόπους δράσης επί των παραπάνω νόμων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου